Annons
Nyheter

Pågatåg bakom kabelfel

En av Skurups största telekablar som ligger under järnvägen skadades och fick bytas ut. Arbetet har varit krångligt och tidsödande vilket förklarar det långa teleavbrottet. Samt att kabeln är stor.
Nyheter • Publicerad 27 februari 2004

- Förmodligen är det sättningar i marken som skadat elkabelns mantel, berättar Flextronics servicechef Lars-Olof Loupéen. Sättningarna har orsakats av tågtrafiken och sedan har vatten läckt in i den skadade kabeln. Flextronics utför reparationer på telenätet åt Telia och har arbetat med att byta den skadade kabeln sedan i onsdags. Vid Södergatans järnvägsövergång strax intill stationen är det två djupa hål i marken med servicearbetare fullt upptagna med att skarva ihop den nya kabeln när Allehanda hälsar på under fredagen. En och en kopplas abonnenterna in vilket förklarar varför avbrottet varit ojämnt och hackigt. När en abonnent fått tillbaka telefonen kanske inte närmaste grannen haft någon fungerande telefon. Tidvis har det varit störningar på telefonerna också. - Nu arbetar vi kontinuerligt med att försöka laga felet, säger Lars-Olof Loupéen. Vi hoppas att vara klara med arbetet i morgon (läs lördag) eller på söndag. Samtidigt som kabeln under järnvägen slogs ut upptäcktes ytterligare ett telefel på Norrgatan. Där hade man grävt delar av gatan och arbetade under fredagen med att avhjälpa felet.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons