Annons
Nyheter

Överklagande avslås

Barn- och utbildningsnämndens beslut före jul i fjor om att starta en förskola på Tryde skola strider inte vare sig mot kommunallagen eller mot kommunfullmäktiges tidigare beslut om skolan.
Nyheter • Publicerad 5 maj 2002

Det anser länsrätten som avslår två föräldrars överklagande av nämndens beslut. Föräldrarna gjorde gällande att fullmäktige beslutat att först hösten 2003 flytta fyrorna och femmor från skolan. Men beslutet i barn- och utbildningsnämnden gjorde att femmorna på skolan redan i februari i år flyttade till Kastanjeskolan. Länsrätten finner dock att fullmäktige endast beslutat att skolan ska ha en förskoleklass samt klasser upp till och med tredje klass. Fullmäktige har inte tagit ställning till hur barn eventuellt ska flyttas mellan skolor, enligt länsrätten.

Ulf Mårtensson ulf.martensson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons