Annons
Nyheter

Österlenbönder prisade

Familjen Persson i Spjutstorp, som YA förra året följde i serien Bondens år, har nu fått en fin utmärkelse och en belöning ur landshövding Per Westlings fond.
Nyheter • Publicerad 26 november 2003
Prisad bonde - Krister Persson. Arkivbild: Jan-Olle Persson
Prisad bonde - Krister Persson. Arkivbild: Jan-Olle PerssonFoto: 

"Familjen Persson är goda företrädare för familjejordbruket på Österlen med stor förmåga till anpassning till jordbruket och är därför väl värda en belöning", heter det i motiveringen till utmärkelsen. Belöningen delas ut på hushållningssällskapets årsmöte 1 december. - Visst är det en ära. Konstigt att vi får det, vi är ju så små, säger Krister Persson. Han och hustrun Karin har 29 hektar odlad mark och fem hektar bete, därav en del arrende. På marken odlas korn och vete till foder, sockerbetor samt vall till hö och ensilage. På gården föds också grisar upp. Dessutom säljer familjen tjurkalvar och kvigor till Kristers bror, som bor i närheten. Med brodern delas också maskiner. En inkomstkälla är också rundbalsinplastning och tröskning åt bönder i trakten. Dessutom är Krister avbytare.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons