Annons
Nyheter

Om EU

Jag vill framföra min kritik mot EU:s koncept och politik. Det blir för många som skor sig på andra följden blir avundsjuka och ingen tror på varandra.
Nyheter • Publicerad 9 mars 2004

Jag skulle gärna vara optimist men är bara bedrövad och realist. Jag har följt med och sett vad som händer det har inte blivit nån demokrati var inte det grundtanken i alla länder? Nej, inte alla har fått möjlighet att rösta ta till exempel om sommartiden, vår valuta och den berömda jordbrukspolitiken. Vem har gett mandaten att bestämma är det inte folket som ska säga sitt i denna vända? Det har gått alldeles för långt det håller inte måttet för vad som sagts. En parodi, ett experiment, en tragedi en liten klick som skall bestämma över massan, får allt att rämna. Det är samma sak med tvångsgifte att ej få välja själv är översitteri, då känner man sig nedtryckt, utsatt för tyranneri. Också när man tvingas samsas i en liten grupp är oddsen höga, att det faktiskt blir en kupp. Om vi protesterar och säger nej mot vissa interpellationer, får vi minsann veta hur dumma vi är som personer. För det som ledarna har bestämt och tycker är det bästa, de vill inte veta av såna nycker. EU-politikerna beslutar själva om sin höga ersättning, då förstår vi, vad det är för inrättning. Det skapar ingen ekonomisk balans, att höja sig själv utan vett och sans. Vad kan vi göra åt dessa fasoner? Vi måste reducera deras makt och ransoner. Vi är många på botten av triangeln som måste kämpa, spara, gneta för vårt tingel tangel. Och själva inse vårt värde och föra kampen det borde vara omodernt med "pampen". Nu går ju allt överskott till dessa maktens folk så vi får bara höja bägaren med smolk. Hur länge skall vi finna oss i alla dessa spel och arrangemang. Vi blir erbjudna noll i lönelyft men vi skall vara glada och snälla, arbeta ihjäl oss trots att vi inte är värda ett dyft. Hur kan ni komma på att klandra om några få, som jobbar svart. Och får en extraslant så smått för att unna sig en semla när ni själva ger er lön i stora mått nu ser ni hur det gått! Det är på grund av en feltolkning av ordet demokrati, som allting har förvanskats till fåvälde eller kanske tyranneri. I dagens värld är alla övervakade med Ica-kort och bankkrediter. Vet makteliten hur vi har det om vi har sparat en liten slant, får vi betala en extra avgift, inte sant. Inte ens en sådan präktighet och dygd uppmuntras i vårat land, det tycker jag är styggt. Denna dikt blev ganska lång den kanske kunde bli en sång men innehållet är ju ganska dyster men så är verkligheten, kära syster. För nu skall alla vara feminister det är modernt i dessa dagar, herr minister samt att fler och fler blir antagonister. Tack och slut! V Götasdotter

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons