Nyheter

Olycksskepparen förhörs

Fartygskaptenen på det fartyg som seglade på det kinesiska bulkfartygetFu Shan Hui kommer att förhöras av danska myndigheter.
Nyheter • Publicerad 3 juni 2003

Det var alltså på lördagen som den lilla polska 7 000-tonnaren Gdynia rände rakt in i babordssidan på det 200 meter långa kinesiska bulkfartyget Fu Shan Hai på 70 000 ton. De 27 kinesiska besättningsmännen kunde snabbt räddas från det sjunkande fartyget. Fu Shan Hui lastad med 65 000 ton pottaska började i det närmaste omedelbart läcka olja från sina bränsletankar. Olja som nu alltså nåt den skånska Sydöstkusten. Pottaskan bedöms som miljömässigt ofarlig. värre är det däremot med de cirka 2000 ton tjockolja som finns i fartygets bränsletankar. Vid olyckstillfället rådde lugnt väder och klar sikt på flera sjömil, något som gjort att kollisionen hittills varit svår att förklara.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.