Annons
Nyheter

Oljan kvar utanför Christiansö

Den olja som tidigare rapporterats in utanför Christiansö ligger kvar. Det visar den svenska kustbevakningens senaste flygspaning i området.
Nyheter • Publicerad 10 juni 2003

Oljebältet upptäcktes vid 21-tiden på måndagskvällen och är nio kilometer gånger 100 meter stort. Oljan sträcker sig från det sjunkna kinesiska Fu Shan Hai och i riktning mot vraket. Kustbevakningen uppskattar bältet till ungefär två kubikmeter. Danska miljöfartyg har lagt länsor runt oljebältet och hittills har ingen olja nåt land. De svenska, danska och tyska enheterna har tillsammans tagit upp1200 kubikmeter olja i området. Kustbevakningen har fortfarande tre miljöskyddsfartyg i beredskap i Simrishamn. De hårda vindarna som har försvårat upptagningen av olja under det senaste dygnet beräknas avta under dagen.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons