Annons
Nyheter

Olika syn på skolmat under strejk

Skolverket anser att grundskoleeleverna ska få sina kostnadsfria måltider trots strejken. Men ingen skolmat serveras i Ystads kommuns skolor från och med i går.
Nyheter • Publicerad 27 maj 2003

- Jag är medveten om diskussionen och som tillsynsmyndighet har Skolverket rätt i sak. Men vår bedömning är att arbetsuppgifterna är satta i blockad och därför kan vi inte skicka någon annan till skolorna för att laga och tillhandahålla mat under konflikten, säger Jonas Rosenkvist, kommunjurist och tillförordnad kommunchef. De fria skolmåltiderna är en markering till kommunerna som innebär att skolorna inte får ta betalt för maten och måltiderna ska enligt skollagen tillhandahållas "så långt som möjligt". - I det rådande läget bedömer vi att vi inte kan tillhandahålla skolmat i Ystad, säger Jonas Rosenkvist. Kommunjuristen kunde i går inte säga något om hurvida föräldrar kan få ersättning för den förlorade fria skolmaten. - Vi har inte kommit så långt än, säger Jonas Rosenkvist.

Fredrik Sjöstrand fredrik.sjostrand@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons