Annons
Nyheter

Oklart med buller

Den nuvarande kombiterminalen på det västra hamnområdet har länge stört de boende på området Friheden. Men samtidigt som de välkomnar en ny kombiterminal långt från deras bostäder finns risken att någon annan drabbas av det buller som har väckt Frihedsborna tidigt om morgnarna.
Nyheter • Publicerad 22 augusti 2003

- Vi vet ännu inte om den nya terminalen kommer att störa några boende, säger Leif Borgemark, hamnchef. Trelleborgs hamns egna undersökningar visar att de boende inte kommer att störas under dagtid. Då överröstas bullret från hamnen av trafikens brus från Järnvägsgatan. Men nattetid är det värre. - Naturligtvis får vi se över hur vi ska lösa det. Vi behöver kanske inte lasta av och på klockan 2 på natten, säger Leif Borgemark. Det finns även planer på att byta ut de två dieseldrivna kranar som används i dag till en eldriven kran, för att minska störningarna. Den nya kombiterminalen, där gods lastas av och på järnvägsvagnar, innebär en stor vinst för hamnen. Med den slipper man dra alla vagnar från färjorna till den gamla terminalen i västra delen och tillbaka igen.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons