Annons
Nyheter

Ökat intresse för Trä- och Form programmet

Intresset för Trä och Formprogrammet, som har den praktiska utbildningen förlagd till lokaler i västra industriområdet, fortsätter att öka.
Nyheter • Publicerad 12 april 2002

- Intresset är stort nu, säger rektor Lasse Flink. Maximalt kan vi ta in 16 elever per år, och i höst kommer vi att fylla den kvoten. Då kommer vi att ha sammanlagt 42 elever. I årskurs två är de bara 10 stycken medan de i trean är 16 precis som i ettan. Snickeriet i Tomelilla är dimensionerat för tre klasser med vardera 16 elever, däremot behöver utbildningen mer utrymme för virke och annat material. - Det handlar alltså om förrådsutrymmen, säger Lasse Flink. Och just nu håller vi på och undersöker vad som finns. Det blir hur som helst i anslutning till de lokaler vi har. Idag drömmer många ungdomar, både pojkar och flickor, om ett jobb som möbelsnickare, inredare eller designer. Och lyckligtvis finns det antal trävaruföretag i regionen där ungdomarna har chans att få jobb efter utbildningen. Utbildningen i Tomelilla, som har tre inriktningar, är bara en del av Trä och Forms gymnasieprogram och tar tre dagar i anspråk. De övriga skoldagarna tillbringar eleverna på Österportskolan där de läser kärnämnen. Första skolåret handlar mycket om teori och maskinkunskap. Det först andra läsåret som eleverna väljer inriktning. Antingen möbler & design, finsnickeri & hantverk eller industri & teknik. Sista året praktiserar eleverna och avslutar ett examensarbete.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons