Annons
Nyheter

"Oförsvarligt dyrt boende"

-De äldre utvecklingsstörda på Strandvägen kommer att få lika bra vård och omsorg i något av våra äldreboende och jag är säker på att personalen där kan lära sig att ta väl hand om dem.
Nyheter • Publicerad 3 juli 2002

Det säger Ulla Nilsson (sjvp) som är ordförande i socialnämnden med anledning av att boendet ska bort. Sannolikt betyder det att de fyra måste skiljas åt. Beslutet om avveckling togs av nämnden i maj på förslag av socialchef Roland Persson. Man anser att dygnskostnaden blir orimligt hög och ännu högre blir den när antalet boende minskar i takt med att de avlider. Budgeten för i år ligger på 2,4 miljoner kronor. -En kommun vill dessutom ta hem en av de boende eftersom vårdkostnaden ökar. När utvecklingsstörda blir äldre är det som med alla andra gamla människor, de behöver annan vård än den som kan ges där. -Har vi bara en eller två boende kvar blir det helt enkelt oförsvarligt dyrt, säger Ulla Nilsson och hänvisar till den budgetram socialnämnden har att hålla sig inom. Hon tror inte att det behövs något gemensamt äldreboende för gruppen utvecklingsstörda. -Meningen är ju att de ska integreras i samhället och det gäller också inom äldreomsorgen. Vi kan inte se att en flyttning skulle innebära någon inskränkning humanitärt sett.

Magnus Aspegren
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons