Annons
Nyheter

Nya systemet kraftigt försenat

Det nya kommunikationssystem som färdtjänsten skulle ha börjat använda sig av i mars förra året, har fortfarande inte kommit igång.
Nyheter • Publicerad 28 februari 2002

Det senaste budet på när det skulle börja användas var igår. Men företaget som skulle leverera systemet har inte skickat det ännu. I slutet av oktober förra året berättade Ystads Allehanda om det nya system som skulle göra att den beställningscentral för färdtjänst som drivs av Trafikservice skulle kunna kommunicera direkt med förarna och inte behöva gå via de olika taxibolagens växlar. Fastän Trafikservice lovat att börja använda systemet redan i mars 2001 hade företaget ännu inte beställt det. På nytt lovade man att det skulle tas i bruk efter nyår. Nu visar det sig att det är beställt, men att det fortfarande inte kommit från tillverkaren. - En del av problemen med färdtjänsten i Skurup beror på detta, men inte allt. Systemet ska hjälpa till att hålla kontrollen över turerna, och det är inte det mest problematiska idag, säger Ingmar Bryman på Skånetrafiken.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons