Annons
Nyheter

Nya nationer friskar upp

Est, Est, Est. Estland! Nåja, det smög sig in en norrman på pallen mellan estländarna Andrus Veerpalu och Jaak Mae på herrarnas klassiska skidlopp över 15 kilometer. Frode Estil knep ju silvret.
Nyheter • Publicerad 13 februari 2002

Det är inte så länge sedan, som vi hade hånskrattat om någon påstått, att Estland skulle knipa två av medaljerna i ett OS-lopp på skidor. Det kändes efter tisdagens klassiska 15 km, ungefär som när amerikanen Bill Koch för många år sedan dök upp från ingenstans och chockade den yttersta världseliten. Visst kunde man glädjas åt Andrus Veerpalus guldlopp och Jaak Maes brons i Soldier Hollow. Längdskidåkningen mår inte dåligt av att några nya nationer blandar sig i medaljleken. Tvärtom. Det friskar upp. Speciellt nu, då vi satt där framför tv:n igen och kunde konstatera att Elofsson inte orkade ända fram i det här loppet heller. En del säger att han är på rätt väg, och det är nog sant, men det vet i tusan om han hinner hitta så pass bra form att det räcker för en guldmedalj i Salt Lake City. Han ser plågad ut när han åker, den gode Elofsson. Det gör i och för sig alla, men det brukar alla göra - utom Elofsson. En som inte såg plågad ut under 15 kilometersloppet, var vinnaren på tremilen, Johann Mühlegg. Han var ju inte ens med, utan valde istället att ladda för kommande lopp. Hur ska Elofsson knäcka honom? Sporten

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons