Nyheter

Nya dykningar i Häljasjön på gång

I slutet av veckan blir det nya dykningar i Häljasjön utanför Sjöbo, där två kroppar som tros vara det försvunna paret från Båstad hittats. På torsdag och fredag ska kriminalsökhundar användas för att vägleda dykarna i sjön.
Nyheter • Publicerad 20 maj 2008
Det blir nya dykningar i Häljasjön där två kroppar hittades. Bild: Scanpix
Det blir nya dykningar i Häljasjön där två kroppar hittades. Bild: ScanpixFoto: 

Polisen hoppas att de ska hitta vapen, fler kroppsdelar eller kanske något som använts för att hålla kropparna sänkta i sjön.

- Allt som har koppling till kropparna är intressant, säger Tommy Lindén, kriminalkommissarie vid den skånska länskriminalen.

Utöver de döda kropparna och de kläder som fanns på dem hittades inget av betydelse för utredningen i den första omgången av dykningar förra veckan, uppger han.

Det definitiva beskedet om deras identitet kan dröja ett bra tag. Men både Lindén och rättsläkare Peter Krantz säger sig vara i stort sett säkra på att det är den 64-årige man och den 58-åriga kvinna från Hovs hallar utanför Båstad som försvann i januari 2007.

Några nya förhör med den 22-åring som tidigare varit åtalad för mord på paret och sedan friats är inte planerade. Han delgavs förra veckan misstanke om grovt skyddande av brottsling och grov stöld i samband med parets försvinnande.

Polisen har nu hört flera personer i utredningen, men inte den person som 22-åringen misstänks ha skyddat. Lindén vill inte svara på om den personen är utpekad med namn.

Cecilia Klintö/TT
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.