Annons
Nyheter

Nuder: Konsekvent orättvis politik

Förre finansministern Pär Nuder kritiserar regeringen politik som ger mer till dem som har mest.
Nyheter • Publicerad 20 september 2007

– Ni är konsekventa i er orättvisa politik. Det finns något robotliknande, kliniskt och kallt över den, sade han.

– De arbetslösa, sjuka, förtidspensionerade och pensionärerna får betala för Borgs skattesänkningar.

Annons

Enligt Nuder är motivet ideologiskt, där man ser skillnader som något bra och han upprepade en fråga han ställt många gånger:

– Hur skapas fler jobb genom att de arbetslösa får det sämre?

Enligt Nuder undergräver den orättvisa politiken även Sveriges konkurrenskraft, när fler lämnar facket och ersättningarna för arbetslösa sänks, eftersom färre vågar ta språnget från det gamla till det nya.

Det är de rika och förmögna som har anledning att skicka upp champagnekorkarna på nyårsafton om 100 dagar. Det är i Reinfeldts Täby som vinnarna finns, slog han fast. Han anklagade också Borg för att föra en oansvarig politik.

– Det duger inte att elda på i en högkonjunktur, sade han och hänvisade till att Riksbanken redan har höjt räntan vilket lett till att kostnaderna för ett vanligt hus i Stockholmsområdet ökade med 12 000 kronor.

– Där rök tusenlappen, sade han.

---- Han varnade för att ingen vet vad bolånekrisen i USA kommer att leda till.

– Jag vill ge ett stilla råd. Om olyckan är framme, gör inte om misstagen från 1991–1994, sade han och uppmanade regeringen att hålla oppositionen informerad.

Vi är beredda att ta ansvar om så krävs, sade han. TT 

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons