Nyheter

Nu vill Magda ha fler medaljer

På ett fullpackat Medals Plaza i centrala Salt Lake City hängde den svenska IOK-ledamoten Gunilla Lindberg bronsmedaljen runt halsen på Magdalena Forsberg.
Nyheter • Publicerad 12 februari 2002
BILD: SCANPIX
BILD: SCANPIXFoto: 

Det var en underbar känsla att få den här, sade "Magda" efter prisceremonin på tisdagsmorgonen svensk tid. Efter fiaskot i Nagano bestämde sig Magdalena Forsberg för att hålla på i fyra år till. Men var den värd fyra års slit? - Jo, det var värt att hålla på i fyra år till. Nu vill jag ha fler medaljer. Innan prisutdelningen firades Forsberg på förläggningen i Homestead, drygt sju mil öster om Salt Lake City. Trots att hon fick bendarr och sköt bort sin guldchanser i distansloppet på den sista skjutningen är glädjen över bronset stor. - Jag vill vinna fler medaljer. Men då får det gärna vara guld eller silver. - Det känns väldigt skönt inför de andra tävlingarna, sade "Magda", som nu nått sitt minimimål i OS. Nästa guldchans kommer redan i onsdagens sprintlopp. Vad tror du om chanserna i sprinten? Om man tittar historiskt sett är väl sprinten min sämsta distans. Men egentligen finns inte någon "sämsta distans" i Magdalena Forsbergs skidskyttevokabulär. Hon var i fjol världens bästa i sprint och har totalt vunnit 13 av sina 40 världscuptävlingar i sprint. Att sprinten är "Magdas" sämsta disciplin beror till största delen på att det är den mest chansartade - 7,5 kilometers skidåkning och bara två skjutstationer. Dessutom får varje åkare en straffrunda (som tar cirka 25 sekunder att åka) för varje missat skott mot en tilläggsminut per bom i distanstävlingen. - Visst har jag en chans även i sprinten. Det är ju inte så att jag ställer mig på startlinjen och tror att jag är chanslös - jag kör alltid för att vinna. En sprintseger skulle inte bara betyda guld. Det skulle också innebär ett gyllene läge inför lördagens jaktstart, den skidskyttedisciplin som "Magda" gillar bäst.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.