Annons
Nyheter

Nu är det stopp för sophämtningen

Liregatan i centrala Ystad var en av de gator som kantades med icke-upphämtade sopsäckar i går. Strejken omfattar nu även avfallshanteringen och ystadsborna får snällt sitta på sitt eget skräp tills konflikten är över.
Nyheter • Publicerad 27 maj 2003

Lars-Gunnar Larsson, bosatt på Liregatan, hade som vanligt placerat en grå sopsäck vid sin trappa. - Jaha, det här visste jag inte. Då får jag väl ta in den igen, säger han. Överlag tar han strejkens effekter med ro. - Jag förstår att folk vill ha högre löner, speciellt om man sätter de i relation till de fantastiska chefslönerna, säger han. Lars-Gunnar Larsson döljer dock inte sin irritation över att han nu själv får lagra sina sopor. Ingen får nämligen köra och lämna sina sopor på avfallsanläggningen i Hedeskoga, eftersom kommunen har monopol på avfallshanteringen. - Det är ju för jäkligt. Som en ren skyddsåtgärd så skulle jag ju plockat med grannens säck också, om jag kört för att lämna mina sopor. Vi som bor här inne i stan vet ju att det finns vissa fyrbenta varelser som är intresserade av sopsäckar. Jag vågar till exempel aldrig sätta ut mina sopor förrän samma morgon de ska hämtas, säger han. YA frågade miljöchefen i Ystad, Carl Johan Bernelid, om hans råd i sophanteringen. Hans svar blev: - Sortera bättre, tryck ihop och hoppas på en snart lösning.

Fredrik Sjöstrand fredrik.sjostrand@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons