Annons
Nyheter

Nobbas kommunalt avlopp

När Tommy Hedmans och Claire Althoffs avloppstank sprang läck i april i år och tankens innehåll rann in i parets gillestuga tyckte de att kommunalt avlopp vore bättre. Men kommunens tekniske chef, Leif Erlandsson, säger blankt nej. Det blir för dyrt.
Nyheter • Publicerad 19 april 2002

Inget hushåll i Ramsåsa, där paret Althoff/Hedman bor, har kommunalt avlopp. Och problemet är gemensamt för de flesta mindre byarna i kommunen. För Tommy Hedmans och Claire Althoffs del innebär det att de måste kontrollera sin tank ofta. - Den rymmer bara tre kubikmeter, säger Tommy Hedman. Hur mycket det skulle kosta att förse Ramsåsa med avlopp kan Leif Erlandsson inte säga exakt. - Fast det rör sig om väldigt mycket pengar. Tommy Hedman och Claire Althoff funderade tidigare på att installera en större trekammarbrunn. - Vi fick veta att den i så fall skulle vara 50 meter från grannhuset och det går inte att lösa på vår tomt, säger Claire Althoff. Men Göran Ekblad, miljöchef, betonar att en trekammarbrunn går att ordna. - Jag skulle ändå råda dem att avvakta. Just nu håller miljökontoret på att inventera avloppen i Ramsåsa och när inventeringen är klar kommer vi att kalla till ett informationsmöte i byn. Det bästa för Ramsåsaborna är en gemensam avloppstank för flera fastigheter. Och det kan de boende hoppas på, även om det inte blir ett kommunalt avlopp.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons