Annons
Nyheter

"Nerläggningen ett slag i ansiktet"

Nedläggningen av Tetra Pak VTV AB, som drabbar 81 anställda, kommer som ett slag i ansiktet på Tomelilla kommun som precis haft en kampanj för att locka storstadsbor till en kommun med många möjligheter. VTV i Tomelilla är kommunens femte största arbetsplats.
Nyheter • Publicerad 24 november 2003

- Att mista den är en stor förlust inte bara för de anställda utan också för kommunen, säger Hanseric Jonsgården, näringslivsutvecklare. Men självklart ska vi göra vad vi kan för att behålla den del av personalen som inte får följa med till Lund. Kommunledningen ska träffa representanter från Tetra Pak på måndag och ha en diskussion om det uppkomna läget. - För de anställda som väljer att fortsätta sina jobb på Tetra Pak i Lund finns det åtminstone bra bussförbindelser i dag. Det är överkomligt att pendla. Men det är förstås väldigt tungt för de som berörs att få ett sånt här besked. Och kommunalrådet Kristina Jönsson(m) är förstås också bekymrad över den tråkiga nyheten. Redan i fredags kallades hon till ett informationsmöte om nedläggningen. - Nu måste vi samarbete och hålla oss informerade om vad som händer framöver så vi kan hjälpa till.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons