Nyheter

Nattlig pyroman slog till fem gånger

Allt pekar på att en pyroman härjar i Eslöv. Inom loppet av några timmar natten till lördagen brann två skolor, ett kafé och en personbil. Förövaren försökte också sätta eld på en förskola – allt i samma område.
Nyheter • Publicerad 3 maj 2008

Räddningstjänsten i Eslöv fick ta hjälp av brandmän från Malmö, Lund, Löberöd och Kävlinge för att bekämpa bränderna som alla blossade upp från klockan kvart i ett och tre timmar framåt. Först sent på lördagsförmiddagen var den sista branden släckt.

De drabbade skolorna är Norrevångsskolan och Ekenässkolan i Trollsjöområdet inte långt från Eslövs centrum. På samma område hade någon gjort upp eld i ett mindre våffelkafé och i en bil i närheten. Ingen människa kom dock till skada. Både räddningstjänsten och polisen misstänkte snabbt att någon eller några gått runt och tänt på.

Martin Carlsson, vakthavande befäl hos Skånepolisen, konstaterade på morgonen att det begränsade geografiska området pekar på att bränderna var anlagda och troligen av samma person eller personer. Polisen hoppas att något tips kan leda fram till förövarna.

Det första brandlarmet kom klockan 00.45 och gällde en byggnad vid Norrevångsskolan. Klockan 3.43 kom larmet om brand i Ekenässkolan. Ungefär samtidigt upptäcktes branden i kaféet vid Trollsjögatan och bilbranden på Västerlånggatan.

Likaså visade det sig brinna framför en dörr till en förskolebyggnad, men utan att elden fått fäste. Ekenässkolans matsalsbyggnad förstördes i lågorna. Även våffelkaféet fick stora skador.

Under de jäktiga timmarna lät räddningstjänsten sända ut ett informationsmeddelande via radio.

Räddningsledare under natten var brandingenjör Ida Texell:

- Det rådde väl ingen direkt fara för allmänheten. Men tidig information om vad som sker kan lugna ned många och gör att färre kastar sig över telefonerna för att ringa räddningstjänsten.

TT
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.