Nyheter

Näst största rånet i Danmark

Beväpnade med automatpistoler och gevär lyckades ett okänt antal rånare komma iväg med cirka 30 miljoner danska kronor - cirka 37,5 miljoner svenska kronor - efter en kupp i morse mot säkerhetsföretaget Loomis värdecentral i Glostrup väster om Köpenhamn. Rånet påminde om bankrånet i Malmö i början av denna månad.
Nyheter • Publicerad 1 april 2008

-Det är ännu inte helt fastställt. Men det talas om cirka 30 miljoner, säger polisinspektör Bent Isager-Nielsen till nyhetsbyrån Ritzau.

Därmed ser rånet ut att vara det nästa största i Danmarks historia.

Bytet kunde ha blivit ännu större. Under flykten förlorade förövarna flera av de metallkassar i vilka pengarna från värdecentralen förvarades.

Islager-Nielsen:

-De föll ut från bagageutrymmet på flera av bilarna omedelbart efter det att de hade stuckit från platsen.

Före flykten, som skedde i två eller tre mörka bilar, kastade rånarna ut fotanglar på vägarna runt värdecentralen så att ditkallade polisbilar punkterades.

De har också placerat ett stort bombliknande föremål framför Glostrups pendeltågsstation med följd att all tågtrafik stoppades nu på förmiddagen. Ett stort område har spärrats av.

Vid bankrånet i Malmö den 7 mars sprängdes ett av flyktfordonen i luften och en misstänkt bomb placerades ut vid polishuset vid Porslinsgatan. En prickskytt sköt sönder föremålet som dock visade sig vara en attrapp. Händelserna sågs som en serie våldsamheter för att förvirra polisen.Efter morgonens rån i Glostrup greps två personer vid Slagelse då de i tyskregistrerade och med hög fart körde mot Stora Bält. Det visade sig dock att de gripna var två oskyldiga tyska hantverkare som nu åter är släppta.

(TT)

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.