Annons
Nyheter

Musiklas kan bli profil

Musikklassen på Byavångsskolan i Tomelilla ska kunna sökas av elever i hela kommunen som då får rätt att åka skolskjuts eller linjebuss till skolan. Det är innebörden av ett beslut i barn- och utbildningsnämnden.
Nyheter • Publicerad 16 maj 2002

Men för att musikklassen ska bli en så kallad profilklass krävs det att skolan ansöker om detta hos nämnden. Politikerna har dock enats om att kommunen ska kunna ha profilklasser på mellanstadiet. Alla elever i en kommun ska enligt reglerna kunna gå i en profilklass på lika villkor. Tidigare har eleverna i musikklassen nekats skolskjuts. Det beslutet ändrades dock efter protester från föräldrarna. De ansåg att de blivit lovade busskort och skolskjuts av skolledningen och hävdade att barnen i byarna utanför Tomelilla diskriminerades. Nu klargör politikerna hur det ska vara i framtiden. Sannolikt är det de osäkerheten kring skolskjutsen som har gjort att det i vår inte sökt några elever till musikklassen utifrån byarna, enligt klassens lärare Lucas Lennartsson. Tio nya elever?-?de flesta från Byavångsskolan?-?börjar i höst i musikklassen. Musiklassen på Byavångsskolan har mer schemalagd musikundervisning än en vanlig klass. Eleverna gör ett inträdesprov för att komma in i klassen.

Peter Hellemark peter.hellemark@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons