Annons
Nyheter

Mötley Crüe: Saints of Los Angeles

Sleazehårdrock är ingen lätt genre att åldras i. Särskilt inte om man vill göra det med värdighet. Men så har värdighet heller aldrig varit något honnörsord i Mötley-lägret.
Nyheter • Publicerad 1 juli 2008
Pinsamt med åldrande hårdrock , enligt Allehandas recensent.
Pinsamt med åldrande hårdrock , enligt Allehandas recensent.Foto: Bild: Scanpix

Och vindarna är goda för återföreningar. Så, efter framgångarna med bandbiografin The Dirt,är nu Tommy, Vince, Nikki och Mick tillbaka med sin första studioplatta med hela gänget på 11 år.

Skivan, som bygger löst på The Dirt, är en nostalgisk tillbakablick på Crües karriär. Grabbarna minns med ett stänk av sentimentalitet i ögonvrån hur de var för högljudda för radiostationerna i What's it gonna take, hur de rumlat på Sunset Strip i Down att the Whisky, och hur de gärna snor folks flickvänner i White Trash Circus. Och så baksidan, hur skivbranschen knäcker ryggar i Welcome to the machineoch hur rocklivet tär på psyket i Just another Psycho. Och trots att Vince Neills röst sett bättre dagar lyckas de nästan komma undan med det. För skivan är fullpumpad med så mycket rå partyenergi att luftgitarren aldrig är långt borta.

Men texterna är om möjligt ännu mer rock 'n' roll-korkade än på storhetstiden. Det höll då, på 80-talet, när bandet var festens mittpunkt. Ett par decennier senare börjar det bli lite pinsamt.

Emil Sandgren
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons