Annons
Nyheter

Mordmisstänkt kvinna frisläppt

Nyheter • Publicerad 1 april 2005

Den 40-åriga kvinna som anhållits misstänkt för mord på en 75-årig dement kvinna på ett äldreboende i Västerhaninge söder om Stockholm har släppts. Hon är fortfarande skäligen misstänkt för att ha dödat den gamla.

– Kvinnan försattes i torsdags kväll på fri fot då det inte finns skäl att hålla henne kvar längre, säger kriminalinspektör Hans Andersson vid Södertörnspolisen till TT.

Annons

Kvinnan kan enligt Andersson inte längre försvåra utredningen och det anses inte heller finnas någon risk för att hon begår nya brott. Graden av misstanke är alltjämt den lägsta.

– Vi ska hålla flera förhör och vi väntar även på resultatet av flera analyser. Vad detta gäller vill jag inte uttala mig om, säger han.

Hans Andersson vill inte heller säga om det finns några vittnen till händelsen.

Kvinnan, som är anställd på äldre- och demensboendet i Västerhaninge, greps i onsdags. Den 75-åriga kvinnan hittades natten till den 25 januari död i duschrummet i sin lägenhet. Hon dog genom yttre våld. (TT)

Stockholm
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons