Annons
Nyheter

Mordet på Tunagården en tvångstanke

En tvångstanke utlöste mordet på en vårdare på Tunagården. Det berättar den mordmisstänkte 15-åringen i förhör med polisen.
Nyheter • Publicerad 14 maj 2008

Under onsdagsförmiddagen förhördes 15-åringen som sent på söndagskvällen med kniv stack ihjäl en kvinnlig behandlingsassistent på Tunagården utanför Malmö. Pojken medger nu dådet och säger i förhöret att det inte har funnits någon konflikt mellan de båda. Han beskriver behandlingsassistenten som någon han tyckte om och hade förtroende för.

- Han hade en bra relation till det här vårdbiträdet. Det finns ingen rationell förklaring till detta, säger Anders Elison, 15-åringens advokat.

Annons

Behandlingsassistenten hittades livlös på hemmet av en kollega och händelsen har chockat både anställda och de övriga intagna. Även pojken hittades svårt knivskuren på hemmet och vårdas fortfarande på sjukhus, men är nu tillräckligt stabil för att kunna förhöras.

Tunagården är ett behandlingshem för unga pojkar som begått sexualbrott. Hela vården är uppbyggd kring tanken att pojkarna inte är våldsamma. Det är ett öppet vårdhem beläget strax utanför Malmö och större delen av de anställda samt intagna var vid attacken på utflykt.

Elison vill inte säga varför pojken fick tvångstanken. Pojken knivskar sig efter händelsen.

- Det var en medvetenhet om vad han ställt till med som ledde till det, säger advokaten.

Nu ska åklagaren ta ställning till om 15-åringen ska begäras häktad.

Jon Willén/TT
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons