Annons
Nyheter

Mona Sahlin välkomnas i Skåne

(Uppdaterad). Det var en enig valberedning som vid 14-tiden på torsdagen presenterade Mona Sahlin som sitt enda förslag till ny partiledare för socialdemokraterna. Partikamraterna i Skåne hälsar valet med tillfredställelse.
Nyheter • Publicerad 18 januari 2007
Foto:  

- Jag ser positivt på Mona Sahlin som ordförande för partiet. Hon är en bra represenant för socialdemokratin och hon kommer att kunna få partiet och vår politik till en valseger 2010, säger Göran Persson (s), riksdagsledamot och ordförande för arbetarkommunen i Simrishamn.Valberedningens ordförande, Lena Hjelm-Wallén konstaterade att man fått påskynda processen beroende på det stora intresset från medierna. - Vi har ställt frågan: "Vill du bli partiordförande?", till en enda person - och det är Mona Sahlin, sade hon på en mycket välbesökt presskonferens. - Mona har svarat ja, fortsatte hon. Hon sade också att beredningen fått en mycket god bild från partiets olika organ om vad som önskades av en ny partiledare.

- Att bedöma om man har tillräckligt stöd i partiet har varit helt avgörande för mig, sade Sahlin.Hon uppgav att hon tänkt över steget mycket noga.

Annons

- Jag har tänkt på vad jag själv vill, vad jag kan och vad jag mäktar med, sade hon. Sina slutsatser sammanfattade hon:

- Jag har tillräckligt mycket go, jag vill tillräckligt mycket och jag tycker att det är tillräckligt roligt, sade Sahlin.

Vidare vill hon, om hon blir vald i mars, göra om socialdemokraterna till ett "piggt", roligt, vaket och nyfiket parti".

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons