Nyheter

Miljardbud för Centertidningar

Nyheter • Publicerad 19 oktober 2005

En företagsgrupp med Stampen, som äger Göteborgs-Posten, Nya Lidköpingstidningen, Hallands-Posten, VLT, Mittmedia och Eskilstuna-Kuriren, har lagt ett bud på 1,7 miljarder kronor för centerpartiets tidningskoncern Centertidningar, uppger flera branschtidningar.

Norska Orkla och Gota Media, i samarbete med Norrköpings Tidningar, var beredda att betala 1,5 miljarder kronor, medan budgivare som till exempel Bonnier och Schibsted hoppade av tidigare än så, enligt Resumé.

De anställda inom Centertidningar är upprörda för bristen på information.

"Irriterad, frustrerad, förbannad, använd vilket ord du vill", säger Håkan Bergström som för journalisternas talan.

Centerns partisekreterare Jöran Hägglund vill inte kommentera försäljningsprocessen, men säger sig förstå frustrationen.

– Klart att människor som jobbar med kritisk granskning kräver information. Det hade snarast varit konstigt om de inte reagerat. Men vi måste tillgodose alla intressen i affären. (TT)

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.