Nyheter

Mikkelä kliver tillbaka

Nyheter • Publicerad 18 augusti 2006
Lars Mikkelä BILD: CLAES NYBERG
Lars Mikkelä BILD: CLAES NYBERGFoto: 

Moderaten Lars Mikkelä backar från sitt uttalande att han kan tänka sig att bli Trelleborgs första borgerliga kommunalråd.

Det skriver han i ett eget pressmeddelande som sändes ut på fredagskvällen.

– Jag vill inte undanröja möjligheten för moderaterna att utse en enda huvudkandidat till posten, säger Lars Mikkelä till Trelleborgs Allehanda.

"Jag tar min del av ansvaret för att fokus skall kunna läggas på sakpolitiska frågor genom att jag i dag har meddelat moderata kretsstyrelsen att jag inte står i vägen för någon att förorda en ensam moderat kommunalrådskandidat i Trelleborg, skriver Lars Mikkelä, som är nummer nio på partiets lista i Trelleborg.

"Debatten kring moderaternas kommunalrådspost skadar moderaterna", skriver Mikkelä i sitt pressmeddelande.

Frågan kvarstår därmed om vem moderaterna vill utse till den kommunala toppposten.

Fram till fredagen var det två moderater som stod som huvudkandidater: Ulf Bingsgård och Lars Mikkelä.

Bingsgård, som står först på Trelleborgsmoderaternas lista, fann det överraskande när Mikkelä plötsligt deklarerade: "Jag backar inte för ett ansvarsfullt uppdrag", när det gäller att bli huvudkandidat till kommunalrådsposten.

Ulf Bingsgård kommenterar Lars Mikkeläs nya utspel med att han inte vill säga något i den här frågan.

– Det här får stå för honom själv. Det enda jag kan säga att jag sedan mars månad av nomineringskommitén fått frågan om jag vill bli kommunalråd. Och på den frågan har jag svarat ja, säger Bingsgård.

Johan Persson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.