Annons
Nyheter

Medryckande om luftgitarrhjältar

Jag vet inte riktigt hur det går till. Men plötsligt sitter jag på helspänn och håller tummarna. Kommer det att gå? Kommer C-Diddy att göra succé i Finland? Eller kommer han att spela fel på sin luftgitarr?
Nyheter • Publicerad 1 juli 2008
David S. Jung, alias C-Diddy, krossar motståndet på hemmaplan och reser till Finland för att slåss om titeln som världens bästa luftgitarrist.Foto: 

Underbart. En dokumentär om vuxna människor som tävlar i luftgitarr, och den är så medryckande att man biter på naglarna.

Air Guitar Nation handlar om hur luftgitarren blir stor som sport i USA. Under några månader får vi följa skådespelaren David S. Jung, bättre känd som luftgitarrfantomen C-Diddy, på hans erövringståg från New York till Los Angeles och sedan vidare till VM i luftgitarr i Uleåborg. Hela tiden flåsas han i nacken av den evige tvåan Björn Türoque, som gett sig fan på att slå både sin ärkefiende C-Diddy och världen med häpnad i Finland.

En underbart rolig dokumentär, för alla som någon gång luftat sin luftgitarr.

Emil Sandgren
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons