Annons
Nyheter

Martina gjorde jobbet själv

Martina Bolin är 20 år och söker för första gången jobb genom arbetsförmedlingen. Hon är inte lika nöjd med det system som arbetsförmedlingen jobbar efter som de själva verkar vara.
Nyheter • Publicerad 13 januari 2004

Tidigare har Martina bott i Växjö. Där hade hon mest olika sommarjobb. Men ett tag jobbade hon på Växjö konserthus där hon var biljettförsäljare. När konserthuset bytte ägare sa man upp personal och Martina fick sluta. Då bestämde hon sig för att flytta till Ystad. Här har hon bland annat sökt jobb som receptionist, telefonist och kassabiträde. - De flesta säger bara att tjänsten tillkommit någon annan. Martina är inte särskilt nöjd med den hjälp som hon fått på arbetsförmedlingen. - Nej, jag har fått göra det mesta själv. Men de gör väl så gott de kan, det finns ju inte så många jobb. Enligt deras hemsida finns det 16 jobb just nu. Så jag vet inte riktigt hur de skulle göra istället. En sak vet hon dock och det är att hon vill ha ett jobb nu. - Det är tråkigt att bara gå omkring och inte göra någonting. Jag vill komma ut och träffa nya människor. Jag har sökt ett tiotal jobb men inte fått något av dem. Mitt drömjobb är att bli förskollärare. Jag har kommit på det nu under det senaste året. Men jag har inte den utbildningen som man ska ha så jag tänkte skaffa mig den. Just nu läser jag Engelska B. Text: Elin Larsson

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons