Annons
Nyheter

Marks brev till Ystadsborna

Kära Ystadbor! En fågel viskade i mitt öra att min lilla Ystad-historia inte väckte berättigad förtjusning i er vackra stad. Eftersom jag ingalunda vill stöta mig med den präktiga befolkningen i en av Sveriges vackraste städer skriver jag detta brev.
Nyheter • Publicerad 28 maj 2004

Så här var det: Jag kom in på turistbyrån en måndag i oktober. Jag var ledig i tre timmar, och ville göra något kul, som att åka go-kart eller något annat som roar folk med 40-årsångest. Och turistbyrån sade mycket riktigt att just sådant kunde inte en gammal kulturstad som Ystad bjuda på en måndagseftermiddag. Men den inledande ordväxlingen var väldigt rolig: "Vad ska man göra om man är ledig i Ystad? - Tja, man kan alltid åka till Malmö. " Att sedan samtalet fortsatte med att de försökte fresta mig med museer (som ju är stängda på måndagar) och allehanda andra Ystads-förlustelser kunde jag ju inte återspegla i TV. Allt slutade med att vi hittade en bowlinghall, och jag hade en utmärkt eftermiddag. Låt mig nu slå fast två saker: 1. Personalen på Turistbyrån var personliga, trevliga och framför allt ärliga. Dessutom får även turist-personal skämta! 2. Ystad är en förträfflig stad som jag besökt många gånger, första gången med min mormor och morfar som 5-åring, och därefter gång på gång. Och alltid är det lika trevligt att komma tillbaka. Jag älskar den där hamnen, där man blickar ut över vattnet och vet att på andra sidan börjar kontinenten. Så jag ber om ursäkt om jag sårat någon, verkligen inte min mening. Hoppas även jag är välkommen tillbaka utan att bli rullad i tjära och fjädrar, det är alltid så väldigt jobbigt att bli av med det och man får så dålig hy. Och så sänder jag mina vänliga hälsningar till er allihopa! Mark Levengood

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons