Annons
Nyheter

Mankell brände upp ny Wallander-deckare

Författaren Henning Mankell tröttnade på Wallander och brände upp den tionde boken i serien om polisen från Ystad.
Nyheter • Publicerad 14 januari 2002

- Jag eldade upp den, sida för sida, säger han till Kvällsposten i dag.

Enligt KvP hade författaren Henning Mankell planerat en tionde bok med deckarhjälten Kurt Wallander. Boken ska dock ha blivit så hemskt att han bestämde sig för att inte ge ut den.

Annons

Den aktuella boken handlade om kriminella övergrepp mot barn och påbörjades 1995. Men boken hann aldrig bli klar innan Wallander tröttnade på innehållet.

- Arbetet berörde mig så illa att jag inte förmådde ro det hela i land. Jag avslutade och såg sedan omsorgsfullt till att kasta alla papper, manus och disketter, säger Henning Mankell till tidningen.

Mankell medger nu att det är ett beslut han i dag ångrar. Men i stället blev "Villospår" till. En bok som på ett lite annorlunda sätt också handlar om övergrepp på barn.

Enligt Kvällsposten sitter Henning Mankell just nu och skriver på en ny roman. De här gången handlar det Kurt Wallanders dotter, som blir polis. Wallander-fans kan vara trygga - Kurt Wallander dyker upp den historien också. Fast bara i bakgrunden.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons