Nyheter

Många struntar i lunchen på Liljeborgsskolan

Det stora flertalet av dem som går på Liljeborgskolan äter i skolmatsalen, enligt de lärare som Trelleborgs Allehanda har talat med.
Nyheter • Publicerad 26 februari 2002

Skolsköterska Monica Stilje. BILD: TOMAS NYBERG Men det finns många som struntar i att äta varmrätterna som serveras. - Då och då händer det att jag inte äter skolmaten. Jag brukar hoppa över lunchen när det är fisk. Då tar jag knäckebröd istället, säger Frida Kjellberg som går i 9E. Jenna Hedin som går i 8H brukar oftast smaka på maten. Det händer också att hon hoppar över lunchen med jämna mellanrum: - Då blir det mest knäckebröd. Men för det mesta brukar jag äta av skolmaten, säger hon. Linda Sandberg i 8G säger att hon inte äter särskilt mycket av det som serveras: - Jag gillar spaghetti och köttfärssås. När det serveras äter jag mycket. Men annars brukar jag inte äta så mycket mat under skolluncherna, säger hon. De elever som inte går till matsalen brukar hålla till i skolans cafeteria istället. Monica Stilje är skolsköterska på Liljeborgsskolan. - Vi försöker få eleverna att äta av skolmaten så att de har energi att klara skoldagen. Det händer att det kommer elever till mig och berättar att de har huvudvärk. Oftast har de ont i huvudet för att de inte har ätit tillräckligt av lunchen. Det är vanligt att eleverna inte äter alls när det är sådant som de gillar, pizza eller hamburgare, säger Stilje.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.