Annons
Nyheter

Många sökande till sommarjobb

Att vikariera inom kommunens vård- och omsorgsverksamhet verkar vara ett populärt sommarjobb, åtminstone att döma efter alla de människor som i går kväll kom till Arbetsförmedling för att anmäla sig som arbetssökande.
Nyheter • Publicerad 24 april 2002
Bild: Bass Nilsson
Bild: Bass NilssonFoto: 

På plats fanns då personal från kommunen som informerade om de olika arbetsuppgifterna och var de lediga jobben kommer att finnas. Det finns en åldersgräns, 18 år, för att få sommarvikariat. Och den är satt enligt arbetsmiljö- och arbetstidslagen. -Det handlar om att ungdomar under 18 år inte får jobba på de tider vi har schemalagda plus att det är tunga jobb som kräver att man vuxit färdigt, säger Cecilia Andersson, enhetschef LSS. Johannes Lauridsen och Ingvar Vainio, båda 18 år, vill sommarjobba för att tjäna lite pengar. -Jag skall ha pengarna till ett körkort, säger Johannes. -Och jag skall köpa bil, säger Ingvar som går på transportprogrammet i Skurup och får sitt körkort i utbildningen. Ingvar har jobbat inom vården, på Byavångens servicehus, som ferieungdom och trivdes mycket bra. -Då fick jag städa, baka och hjälpa till att laga mat. Johannes har däremot ingen erfarenhet från vården. -Nä, det har jag inte, men jag vet ju vad det handlar om. Att behöva mata människor som har svårt att klara den biten själv och att torka dem i rumpan avskräcker inte.

Helena Blendberg helena.blendberg@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons