Nyheter

Många bränder under valborg

(uppdaterad) Fem larm om bränder inom en och en halv timme. Gnistor i skogen och brand nära kyrkan. Det tog ordentlig fyr i södra och nordöstra Skåne under valborgsmässokvällen.
Nyheter • Publicerad 1 maj 2008
Det brann ordentligt på flera håll i Skåne under Valborgsmässokvällen. Här syns dock ett kontrollerat bål på Kvarnbacken i Hässleholm. Bild: Annica Jönsson
Det brann ordentligt på flera håll i Skåne under Valborgsmässokvällen. Här syns dock ett kontrollerat bål på Kvarnbacken i Hässleholm. Bild: Annica JönssonFoto: 

Klockan 20.15 kom det första larmet om att det brann. Då på Sättervallsvägen i Nosaby.

- Troligtvis var det en privatperson som tappat kontrollen över sin brasa, så elden började sprida sig mot en byggnad, säger Sandra Pierre på polisens länskommunikationscentral.

Räddningstjänsten fick åka ut till platsen för att hjälpa till med släckningsarbetet. och det var inte första gången under kvällen de skulle göra det.

I Vollsjö började det brinna 500 meter från kyrkan strax efter klockan 21. Det var då oklart exakt vad det var som brann.

Tjugo minuter senare, klockan 21.35, gick ett majbål i Byvaröd i Östra Göinge kommun över styr. Gnistor slog in i skogen och räddningstjänsten fick åka till platsen för att släcka.

Efter ytterligare tre minuter, klockan 21.38, inkommer larm om flera småbränder utmed stranden vid Gjuteripromenaden i Ystad. Ytterligare fyra minuter senare rapporterades en brand vid Äspeholm vid beddingestrand.Totalt hade 15 bränder konstaterats i hela Skåne vid klockan 22.30.

Frida Eriksson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.