Nyheter

Måndag 21 januari

Nyheter • Publicerad 18 januari 2002

Den blå filmen

Drama

Den första filmen i Kieslowskis "färgtrilogi", som visar hur livet i Europa (läs Frankrike) i dag ser ut, är en långsam, på gränsen till seg historia om en kvinna (Juliet Binoche i sin genombrottsroll) som förlorar nära och kära i en olycka och bestämmer sig för att förändra sitt liv. (Trois couleurs: Bleu, 1993)

Betyg: 3

SVT2 22.40

Beck - mannen utan ansikte

Thriller

Svensk polisfilms motsvarighet till Batman och Robin, Martin Beck (Peter Haber) och Gunvald Larsson (Mikael Persbrandt), utreder ett brutalt knivmord. Intensiv och välspelad thriller. (2001)

Betyg: 3

Canal+ 16.00

Easy rider

Drama

Klassisk road movie som fick en hel frihetstörstande amerikansk generation att drömma om mc. Peter Fonda och Dennis Hopper ger sig ut på vägarna för att hitta "det riktiga Amerika". (1969)

Betyg: 4

TV1000 20.00

Drömmar om mord

Thriller

Dussinthriller med halvtaskiga skådespelare och flortunt manus. Sanndrömmaren Zoey (Nicole Eggert) blir huvudmisstänkt av polisen i ett komplicerat mordfall och måste rentvå sig själv. (Murder scene, 2000)

Betyg: 2

TV3 21.00

Bo-Göran Holmegard
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.