Annons
Nyheter

Man som dömts för att ha vållat Bobbys död överklagar

Den man som dömts till tio års fängelse för att grovt ha vållat tioårige Bobbys död har överklagat domen till Högsta domstolen (HD).
Nyheter • Publicerad 3 oktober 2006

Den 40-årige mannen, som var sambo med Bobbys mamma, yrkar på att frikännas när det gäller grov misshandel, grovt vållande till annans död, olaga frihetsberövande och grovt olaga tvång. Han vill att fängelsestraffet blir väsentligt kortare.

Mannen dömdes i september av Göta hovrätt också för brott mot griftefrid och grovt falskt larm.

Annons

Också pojkens mamma dömdes av hovrätten till tio års fängelse, för bland annat grov misshandel och grovt vållande till annans död.

40-åringen menar att hovrättens dom bygger på kvinnans uppgifter och att det var fel att anse henne som trovärdig.

Enligt domen i hovrätten avled Bobby av så kallad aspiration när maginnehållet hamnade i lungorna.

Men det kan finnas andra dödsorsaker, till exempel epilepsi, anser mannens försvarare advokat Per Oehme.

Tioårige Bobby var försvunnen i flera veckor och både polis, militär och allmänhet letade. Mamman och hennes sambo hade uppgett att pojken försvunnit i ett köpcentrum i Göteborg.

Men paret visste att pojken låg död på botten av en sjö i Småland. Där hade de dumpat hans kropp sedan han avlidit i det torp där de tre bodde. (TT)

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons