Nyheter

Man hittades bunden och död i hemmet

En äldre man hittades i dag på förmiddagen död och bakbunden i sin bostad på en bondgård utanför Eslöv. Enligt en av de polismän som kallades till gården har mannen inte synts till sedan i söndags.
Nyheter • Publicerad 16 maj 2008
En äldre man hittades på förmiddagen bakbunden på sin bondgård utanför Eslöv. Bild: Scanpix
En äldre man hittades på förmiddagen bakbunden på sin bondgård utanför Eslöv. Bild: ScanpixFoto: 

Larmet om den döde kom till SOS strax efter klockan halv elva. När en första polispatrull nådde fram spärrades platsen av. Nu arbetar minst ett tiotal poliser samt en rättsläkare på gården, rapporterar TT:s medarbetare på plats.Det var grannar som slog larm om att den pensionerade lantbrukaren låg död i sitt hem. Mannen är i 70-årsåldern.

Polisen är förtegen om vilka spår man funnit på gården.

- Vi jobbar med att säkra spår, men vad vi hittat kan jag av utredningstekniska skäl inte gå in på, säger kommissarie Bertil Isberg Jönsson vid länskriminalen.

Han vill inte säga något om hur mannen har dött. Brottsplatsundersökningen fortsätter under eftermiddagen och kvällen och den kommer även att pågå under lördagen.

Polisen har fått en del vittnesuppgifter, men vill inte gå in på av vilken beskaffenhet de är. Man fortsatte under eftermiddagen med dörrknackning i grannskapet.

Mannen bodde ensam på sin gård. En granne som bor några hundra meter från offrets hus berättar att han hörde en kraftig smäll av en dörr som slog igen vid 23.30-tiden på torsdagskvällen.

TT
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.