Nyheter

Majoritet för ny atomkraft

Väljarnas stöd för att ersätta de gamla atomkraftanläggningarna med nya är fortsatt starkt – om än något svagare än vid en tidigare mätning. 55 procent säger ja till regeringens förslag, visar en enkät av Synovate.
Nyheter • Publicerad 21 februari 2009

Stockholm. Knappt hälften så många, 27 procent, underkänner förslaget medan 18 procent är osäkra.

Det är övervikt för regeringens förslag bland både de borgerliga och de socialdemokratiska väljarna, skriver Dagens Nyheter. En majoritet av Miljöpartiets och Vänsterpartiets väljare ogillar förslaget.

Väljarnas stöd för förslaget är dock svagare än vid den tidigare mätningen, då 62 procent gillade det. Det är andelen osäkra som ökat, främst bland kristdemokrater och socialdemokrater.

Liksom i förra undersökning är det en mindre andel av kvinnorna än av männen som stöder förslaget att ersätta gamla kärnanläggningar med nya, 42 respektive 69 procent. 34 procent av kvinnorna och 19 procent av männen säger nej till förslaget.

TT
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.