Nyheter

Majestätiskt och magiskt

Det är maffigt, det är majestätiskt och det är nästan lite magiskt. Halo är här igen och den här gången i form av ett strategispel som utspelar sig innan seriens tidigare delar.
Nyheter • Publicerad 20 februari 2009
Halo Wars både låter vackert, ser fantastiskt ut och har dessutom ett fint flyt, menar Allehandas recensent.
Halo Wars både låter vackert, ser fantastiskt ut och har dessutom ett fint flyt, menar Allehandas recensent.Foto: 

Oavsett om man är insatt i Halo-serien eller inte är det med rysningar längs ryggraden som man introduceras till Halo Wars. Spelets presentation är enormt genomarbetad och ibland undrar man nästan om det inte är en påkostad Hollywood-film som har smugit sig in i dvd-läsaren i stället för ett tv-spel. Det är inga direkta konstigheter i Halo Warsutan det fungerar i grund och botten som i många andra strategispel. Du har kontrollen över en ras och dess armé som du ska utveckla för att i slutändan besegra din motståndare. Halo Warsbåde låter vackert, ser fantastiskt ut och har dessutom ett fint flyt precis hela tiden. Det är lätt att lära sig men desto svårare att bemästra, och tack vare fyra olika svårighetsgrader och möjligheten att spela både med och mot andra människor online blir livslängden lång. Kampanjen i sig består av 15 uppdrag som alla tar cirka 15 till 60 minuter att klara beroende på uppdrag och svårighetsgrad.

Problemet är att kontrollen i ett strategispel med handkontroll aldrig kan nå samma precision som med en mus. Online har visserligen alla spelare samma förutsättningar men det kommer ändå tillfällen då man förbannar det faktum att precisionen inte är den man önskar.

Elin Stridsberg Weimerbo
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.