Annons
Nyheter

Lugn och ro i TV-soffan

Äntligen blev det lugn och ro i stugorna runt om i vårt avlånga land, även om lugnet lägrades först efter stor dramatik och med en och annan tår i ögonvrån.
Nyheter • Publicerad 12 februari 2002

En och annan blev säkert omedelbart besviken över att det "bara" blev en bronsmedalj men efter att ha hört Magdalena själv sprudla av äkta glädje över medaljen och ett rörande instämmande från myspys-tränaren Wolfgang Pichler - ja, då var säkert de allra flesta i TV-soffan också nöjda och belåtna. Denne engagerade och känsloladdade tysk till tränare påminner oss, som var med om Stenmark-eran, helt klart om Herman Nogler - som visserligen var südtirolare men som också hade samma ödmjuka framtoning inför en svensk världsstjärna. Magdalena Forsberg personifierar den hord av svenska idrottsmän och -kvinnor som hela det svenska folket enkelt tar till sig och ingen Ludmilla i världen kan jämföra sig med den äkthet hon står för. Det har funnits många före henne av samma kaliber och då speciellt i skidspåren och på något sätt blir det riktigt idrottssvenskt, först när någon står på skidor eller under senare år - när någon har ett racket i näven. I Per Elofsson har Magdalena en blivande jämlike och den inspiration en medalj ofta ger en OS-trupp, kan mycket väl leda till en ny medalj mindre än dygnet senare. Innan lugnet i så fall på nytt lägrar sig i TV-soffan ligger dock 15 klassiska, oändliga och grymt nervösa km och väntar. Sporten

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons