Annons
Nyheter

Lucka 13: Vitlökssill

Dagens vinnare i receptkalendern är Ewa Olsson i Trelleborg som har skickat in ett recept på vitlökssill, "Detta recept är ett måste både till jul, påsk och midsommar i vår familj. Har en mycket krämig smak, men tack vare lättkesellan är den ändå ganska light", skriver Ewa. Vinsten, ett presentkort på 50 kronor på ICA Maxi kommer på posten hälsar webbredaktionen.
Nyheter • Publicerad 11 december 2007
Foto: 

Vitlökssill ingredienser:

1 rödlök

Annons

1 burk inläggningssill

1-2 vitlöksklyftor

1 burk lättkesella

0,5 dl majonnäs

gräslök

50 g röd caviar

Gör så här:För bästa smakresultat bör man starta 3 dagar före beräknad "ät-dag", men det går givetvis bra att snabba upp processen.

Dag 1:Lägg in sillen i ättikslag enl recept på burken

Dag 2:Blanda övriga ingredienser i en egen skål

Dag 3:Ta upp sillen ur ättikslagen, blanda ner den avrunna sillen i kesella-röran.

Annons

Rör om så att allt blandas

Dag 4:Ät och njut!

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons