Annons
Nyheter

Lördag 19 januari

Nyheter • Publicerad 18 januari 2002

Magnetisörens femte vinter

Drama

Annons

En magnetisör rör upp känslor i en liten stad i norra Sverige i början av 1800-talet. Rolf Lassgård är dock villig att prova allt för att hans blinda dotter (Johanna Sällström) ska få synen åter. Välspelat men en smula andefattigt drama som bygger på P O Engquists roman. (1999)

Betyg: 3

SVT2 21.15

Pippi Långstrump

Tecknat

En kväll upptäcker Tommy och Annika att någon flyttat in i huset bredvid, Villa Villekulla. Denna tecknade långfilm om tjejen som alltid sover med fötterna på huvudkudden, Pippi Långstrump, är modernt tecknad och trogen Astrid Lindgrens förlaga. (1997)

Betyg: 3

SVT1 18.05

Familjen Addams

Komedi

Annons

Tecknaren Charles Addams serie om den spöklika familjen Addams gjorde succé som tv-serie på 60- och 70-talen. Familjen har också populariserats på vita duken. Denna film från 1991 handlar om familjens snikna advokat som försöker lura av dem familjeförmögenheterna. Svart humor i massor och många små roliga detaljer. (The Addams family, 1991)

Betyg: 3

Kanal 5 19.10

I huvudet på John Malkovich

Komedi

Egensinnig, härligt bisarr och vansinnigt rolig komedi som handlar om Craig (John Cusack), som hittar en dörr som leder rakt in i skådespelaren John Malkovichs huvud.(Being John Malkovich, 1999)

Betyg: 4

Canal+ 20.00

City slickers

Komedi

Annons

Tre 40-åriga kompisar med allehanda åldersrelaterade kriser ska reda ut begreppen genom att i terapisyfte leka cowboys på en ranch i Arizona. Rolig dialog och bra skådespelare. (1991)

Betyg: 3

TV3 21.00

Bushwacked

Komedi

Denna komedi passar inte alls som kvällsfilm en fredag på en av våra största kanaler. Det här är nämligen en barnfilm men det är tveksamt om ens minstingarna i familjen finner den roande. Daniel Stern spelar jagad budkille som anklagas för ett mord han inte begått och går under jorden som scoutledare. I vildmarken råkar han ut för både det ena och det andra. (1995)

Betyg: 2

TV4 21.00

Jakten på röd oktober

Thriller

Annons

Stark och spännande thriller som bygger på en bok av Tom Clancy. Kapten på hemlig sovjetisk ubåt avviker från den planerade rutten och skapar oro. Stellan Skarsgård syns i en biroll. (The hunt for red october, 1990)

Betyg: 4

Kanal 5 21.00

In love and war

Drama

Mer än tveksamt drama som bygger på isbergsförfattaren Ernest Hemingways romans med den äldre Röda kors-systern Agnes von Kurowsky. Turturduvorna spelas i denna film av Chris O'Donnell och Sandra Bullock men någon laddning dem emellan uppstår aldrig. (1996)

Betyg: 2

TV4 23.00

9 millimeter

Action

Annons

Regissören Peter Lindmark staplar klichéer i denna innehållslösa actionfilm med boxaren Paolo Roberto i huvudrollen som problembarn från förorten som är i klorna på en ondsint klubbägare (Reuben Sallmander). Det hade kunnat bli en bättre film om skådespelarna valts med lite mer omsorg och manuset inte varit så förutsägbart. (1997)

Betyg: 1

TV3 23.10

Död på nytt

Thriller

Originell men konstlad thriller i film noir-stil. Polis (Andy Garcia) upptäcker att kvinna med minnesförlust och han själv kan kopplas till ett känt mord 40 år tillbaka i tiden.(1991)

Betyg: 3

Kanal 5 23.30

Polarna på Camp Biloxi

Dramakomedi

Annons

Klart sevärd och underhållande film om Eugene Jerome, som spelas av Matthew Broderick och är författaren Neil Simons ungdoms-alter ego. I slutet på andra världskriget drar Jerome till Missouri för tio veckars militärträning på Camp Biloxi.(Biloxi blues, 1988)

Betyg: 3

TV3 02.00

Bo-Göran Holmegard
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons