Annons
Nyheter

Löfte om gastronomi-pengar uteblev

Högskolan i Kristianstad fick inget löfte om pengar till sin planerade gastronomiutbildning. Det står klart sen högskolan företrädare nyligen besökt utbildningsdepartementet i Stockholm.
Nyheter • Publicerad 21 maj 2002

Enligt P4 Radio Kristianstad kommer beskedet från regeringen inte förrän i oktober i samband med att statsbudgeten presenteras. Om gastronomiutbildningen i södra Sverige ska bli av eller inte hänger på om regeringen vill ge extra pengar till högskolan i Kristianstad. Utbildningen är dyrare än många andra högskoleutbildningar och därför behöver högskolan ett löfte om extra pengar per student för att våga satsa på en gastronomisk högskoleutbildning. Enligt SR Kristianstad diskuterar högskolan nu med andra parter. Detta för att avgöra om man ska gå vidare eller om man ska tvingas slå till bromsen i satsningen.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons