Annons
Nyheter

Lille katt och visan om Östersjön satte fart på eleverna

I går showades det rejält i Kastanjeskolans aula. Det var åttans musikklasser, dagen till ära målade som katter i ansiktet, och kommunens förskolebarn som avslutade ett månadslångt samarbetsprojekt med en 45 minuter lång musikföreställning. Hela aulan var fylld av förväntansfull små barn.
Nyheter • Publicerad 17 april 2002

Musikeleverna stod genomgående för ackompanjemanget. Och det är säkert inte var dag förskolebarnen får sjunga till en sån orkester. Eftersom det var första gången många av småbarnen stod på scen fick de lite hjälp av både sina fröknar och flickor från musikklasserna. Och fröknarna såg faktiskt ut att ha minst lika roligt som barnen. -Det projekt som vi nu avslutar har varit en del i undervisningen, säger Ulla Nilsson-Ek och Peter Jacobsson på Kastanjeskolan. Det har gått ut på att eleverna skall få träna sig på att med musikens hjälp göra något för andra. Och i år är det alltså kommunens samtliga förskolor som fått förmånen. Musikeleverna har delats in i grupper som sedan tilldelats varsin förskoleavdelning. -De har besökt förskolan och haft med sig ett på förhand färdigtryckt sånghäfte, berättar Ulla Nilsson-Ek. Utifrån det har de övat sångerna och de rörelser som ofta följer. Vi vill hålla musiken levande hos de små. Och dessutom tycker vi att kontakten mellan de små och de äldre barnen är viktig. På repertoaren stog Lille Katt, Idas sommarvisa, 10 små indianer, Östersjön och Svampen. Som avslutning sjöng åttorna, Sista visan. Därefter vinkades småbarnen av och de fick trava tillbaka till sina dagis.

Lollo Bark lollo.bark@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons