Nyheter

Låt barn vara barn

För ett tag sedan var jag på Gran Canaria. Vad som dock upprörde mig när jag var där var mina två första dagar på stranden. Överallt kryllade det av barn. Detta hade varit en trevlig syn om det inte varit för alla de 5-6 åriga flickorna som sprang omkring i stringtrosor.
Nyheter • Publicerad 12 juni 2003

Nog för att det kan vara okej med stringtrosor men enligt mina åsikter är det fruktansvärt att små flikor på 5-6 år ska behöva ha det på sig. Med tanke på debatter kring alla våldtäkter kan man även fråga sig vad en förälder som köpt ett par stringtrosor till sitt barn skulle säga om polisen en dag skulle ringa på dörren. Jag tror inte att någon förälder skulle gå oberörd ur en sådan situation. Jag säger inte att barn som har stringtrosor på sig därmed också blir våldtagna men jag tror, tyvärr, att det kan öka risken. Jag kan inte förstå vad de föräldrar som köper stringtrosor till sin 6-åriga dotter tänker på. Hade jag haft en dotter i denna ålder hade jag definitivt inte köpt någon av dessa modeller från bikinihyllan åt henne och det beror inte på att jag själv inte använder stringtrosor. Jag anser att tjejer och killar redan lever med fruktansvärt hårda krav på hur de ska se ut och då tänker jag på tånåringar och ungdomar. Så varför ska man sänka åldern så radikalt som till 5-6 år? Ungdomar i dagens samhälle ska vara smala, snygga och sexiga detta är svårt nog för oss så snälla låt våra barn vara barn. Elin Larsson

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.