Annons
Nyheter

Lantz kräver förnyelse i partistyrelsen

(Uppdaterad 21.17) Thomas Lantz, moderat kommunalråd i Ystad, anser att flera i partistyrelsen inklusive partiledaren, Bo Lundgren, bör ompröva sin ställning.
Nyheter • Publicerad 15 september 2002
Kommunalråd Tomas Lantz (m). Arkivbild.
Kommunalråd Tomas Lantz (m). Arkivbild.Foto: 

- Står sig det här resultet behövs en förnyelse under den kommande mandatperioden. Bo Lundgren når inte fram till folket, säger han. Det är efter att Svt presenterat en första vallokalsundersökning som Tomas Lantz kommenterar det egna partiets valrörelse. Svts undersökning visar att moderaterna backar från 22,9 procent vid 1998-års val till 15,2 procent. TV4/Demoskop ger moderaterna 17,8 procent. Också det en kraftig tillbakagång. - Vi hoppas göra ett bättre val lokalt, säger Tomas Lantz. Enligt professorn i statsvetenskap, Sören Holmberg, tyder moderaternas andel av valmanskåren så här långt att partiet gjort det sämsta valet i demokratins historia.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons