Annons
Nyheter

Lantz kommenterar m:s tillbakagång

Moderaterna i Ystad klarar sig betydligt bättre än vad partiet gör på riksnivå. När alla valdistrikt, men inte alla poströster, räknats ser det ut som moderaterna får 25,6 procent av rösterna i Ystads kommun.
Nyheter • Publicerad 15 september 2002

Därmed går partiet tillbaka 3,2 procent.Detta ska jämföras med riksdagsvalet där moderaterna ser ut att tappa omkring 7,6 procent. - Jag tycker att vi gör ett bra val men det är klart att vi får en släng av det dåliga resultatet på riksnivå. Det kan man ju konstatera att vi inte har fått någon draghjälp av partiet. Men det är min bestämda uppfattning att vi har inte kunnat göra mer än vad vi har gjort, säger kommunalrådet Thomas Lantz (m). Varför gick det bättre för er i Ystad än det gick för moderaterna i riksdagsvalet? - Ja, vi har väl gott renommé i Ystad, åtminstone bland en fjärdedel av befolkningen. I förra valet låg vi ungefär på samma nivå i riksdagsvalet och i Ystad. I år är det bättre.

Fredrik Sjöstrand fredrik.sjostrand@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons