Annons
Nyheter

Långgatan tar hand om unga lagöverträdare

Alla unga lagöverträdare som döms till socialtjänst kommer i kontakt med Långgatan. Vid första mötet och i samtalet efter det åttonde mötet deltar också en socialsekreterare och barnets föräldrar. Men övriga träffar är mellan Långgatans personal och de unga lagöverträdarna.
Nyheter • Publicerad 22 mars 2004

- Många ungdomar tycker att det känns ovant att sitta med en vuxen och prata om sina innersta tankar och funderingar. Men efterhand skapas en relation som kan ge ett mycket gott resultat när det gäller deras framtid, säger Glenn Sandelius. Programmet för unga lagöverträdare ser ut så här: FÖRSTA MÖTET: Intervju om fritid, nätverk, umgänge, intressen, skolsituation och hemsituation. ANDRA MÖTET: Genomgång av brottet samt känslor före och under brottet. TREDJE MÖTET: Personliga konsekvenser för gärningsman och offer samt samtal om empati. FJÄRDE MÖTET: Samhällets konsekvenser, genomgång om rättsystemet och påföljderna. FEMTE MÖTET: Besök på brottsplatsen för rekonstruktion samt eventuellt träff med offret. SJÄTTE MÖTET: Brottets bakomliggande orsaker som till exempel droger, värderingar och umgänge. SJUNDE MÖTET: Framtiden och åtgärder för att inte hamna i samma situation igen. ÅTTONDE MÖTET: Reflektioner över vad programmet gett. - Även när det gäller programmet för unga lagöverträdare har vi en liten väntelista. Men vi prioriterar ungdomarna och hoppas att inom kort hinna ikapp, påpekar Johan Holm.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons