Annons
Nyheter

Långa fängelsestraff för Hallrymlingarna

De fyra fångarna som i somras rymde från Hall-anstalten fick på tisdagen sina domar av Södertälje tingsrätt.
Nyheter • Publicerad 21 juni 2005

Tony Olsson avtjänar redan ett livstidsstraff för polismorden i Malexander. Södertälje tingsrätt anser att det straffet ska täcka även de nya brotten.

I samband med rymningen anser tingsrätten att Olsson gjort sig skyldig till olaga frihetsberövande, olaga hot, olaga tvång och grovt vapenbrott.

Annons

Daniel Maiorana dömdes till fängelse i ett år. Han fälls för olaga tvång och olaga hot.

Mahmoud Amaya dömdes till tre månaders fängelse för medhjälp till olaga tvång.

Den fjärde rymlingen Alfred Sansiviero dömdes även han till fängelse i ett år. Han fälls för olaga frihetsberövande och olaga tvång.

Den 22-årige vårdare som hjälpte fångarna att rymma fick ett kännbart straff. Han dömdes till två och ett halvt års fängelse för främjande av flykt och grovt vapenbrott.

Övriga inblandade i flykten dömdes till straff varierande från villkorlig dom och samhällstjänst till fängelse i två år.

Chefsåklagare Stefan Bergman hade krävt att rymlingarna och den 22-årige vårdaren skulle dömas till fem års fängelse.

Det var natten till den 28 juli förra året som de fyra internerna låste in flera anställda på Hall, tog en av dem som gisslan och tvingade henne att under vapenhot öppna alla dörrar i kulvertarna genom hela anstalten och fram till centralvakten. Där avlossades ett skarpt skott.

Under ytterligare vapenhot tvingades vaktchefen öppna dörrarna och släppa ut männen. De försvann från fängelset i en flyktbil som några av de dömda ordnat fram. (TT)

Södertälje
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons