Annons
Nyheter

Läkare åtalas för skattebrott

Tretton läkare och två ekonomer som arbetat i bemanningsföretag i Malmö och Stockholm åtalas för att ha smitit undan 9,9 miljoner kronor i skatter och arbetsgivaravgifter, rapporterar Sydsvenskan.
Nyheter • Publicerad 18 december 2007

Läkarna hyrdes ut till vårdcentraler och andra vårdinrättningar för cirka 100 000 kronor i månaden. Men enligt vice chefsåklagare Lars Olson vid

Ekobrottsmyndigheten plockade de bara ut mellan 5 000 och 30 000 kronor i lön. 

Annons

- Resten av pengarna har förts ut till företag i Storbritannien med hjälp av oriktiga fakturor, säger Olson till tidningen. 

Bluffen avslöjades vid en revision i ett av bolagen där det upptäcktes att några av läkarna hade använt Visakort från Gibraltar när de handlat i Sverige.

En av läkarna åtalas även för bedrägeri sedan han försökt få ut föräldrapenning samtidigt som han tjänade 2,3 miljoner kronor svart. (TT) 

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons